Letizia Sportclub
Íjászat, több mint két évtizede Debrecenben


Támogatóink:

19125352 - 1 - 09

Letizia Sportclub

Köszönjük adójuk 1%-ának felajánlását!

 

Sólyom Íjászbolt 4025 Debrecen, Simonffy u. 15.

 

Ryas Reklám Kft. 4025 Debrecen Külsõ Vásártér 15.Edzők, tisztviselők
..............................................................................................................

Vásári Róbert
....................................................................................
elnökhelyettes, okleveles edző,
vezetőedző, régióvezető, regionális válogatott edző, versenybíró, BTE

Édesapja hatására hat éves kora óta íjászkodik, íjász szellemben nevelkedett. 

A versenyzést a hazai íjászat 90-es évek utáni  fellendülésével egy időben kezdte, kezdetben olimpiai íjjal lőtt, később csigás  íjra váltva szerezte kiemelkedő eredményeit az alábbi szakágak versenyein:  3D-, terep- és pályaíjászat.

A sportklub életében tevékenyen részt vállal a kezdetektől.  Róbert 2002 óta folytatja az edzői munkát, sportoktatói végzettségét a Testnevelési Egyetemen 2009-ben szerzett íjász-sportedzői oklevelével tette teljessé. Hazánkban ilyen magasan kvalifikált íjászedző csak kevés van. Mind a szakmai, mind a technikai tudása kiemelkedően segíti a sportolóink képzését.

A Magyar Íjász Szövetség képzett bírója és biztonságtechnikai ellenőre.

A versenysportolói élet mellett vadászíjász tapasztalatai is az egyesület segítségére vannak.  2000 óta hivatásszerűen szervizeli a különböző tipusú íjakat.

2017- től az Észak-Alföldi Régió választott vezetője, valamint az Észak-Alföldi Régió regionális utánpótlás válogattotjának kinevezett edzője.

 

Vásári Róbert eredményei

    
Vásári Gyula
....................................................................................
egyesületi elnök

1958-ban a Magyar Honvédelmi Sportszövetség (MHS) fiatal – 15 éves – sportolója volt. A debreceni íjász szakág későbbi felszámolása után kénytelen volt a lövészettel foglalkozni, majd a 70-es évek végétől hobby szinten látott újból neki az íjászatnak.

 Pár fős társaság alakult ki körülötte a 80-as években, akik saját örömükre heti rendszerességgel jártak össze gyakorolni. Az íjász sport legfrissebb technikai és elméleti újításait gyűjtötte össze és adta át, emellett a felszerelést is saját kezűleg készítette el: íjat, vesszőket, tegezt.

 A Letizia Sportclub alakulásakor a főleg fiatalokból álló íjászszakosztály edzésére az íjászsport és az íjászoktatás iránti évtizedes elhivatottsága miatt boldogan vállalkozott.

 

Orosz Sándor
....................................................................................
edző 

Orosz Viktor édesapja. Viktor tehetségét felismerve, a kezdeti sikereken felbuzdulva maga is elsajátította az íjászat alapjait, elvégezte a Magyar Íjász Szövetség edzőképzőjét (Level 1). Viktorral napi szinten edzenek, szigorú edzéstervek alapján írányítja a munkát. Szorgalmuk és elszántságuk  vezet a nemzetközi sikerekhez.

 

 

Csóri Zsuzsanna
....................................................................................
titkár, versenybíró, edző

2009 óta egyesületünk tagja, kezdetben olimpiai íjjal versenyzett, mellyel 2010-ben rövidtávú Országos Bajnoki címet szerzett. 2013-ban csigás íjra váltott.  Az egyesület titkári feladatait 2015 óta látja el. 2017-ben sikeres pályaíjász bírói tett és elvégezte a Magyar Íjász Szövetség 1. szintű egyesületi íjászoktató képzését.

Copyright © 2015. Letizia Sportclub Minden jog fenntartva.